2013/08/25

Sista Miljö och byggnämndmötet

för mig i alla fall. Nu är Ulricehamns och Tranemos nämnden ihopslagna. 

"Miljö- och byggnämnd enligt nuvarande organisation upphör den 31 augusti 2013. Uppdragen till ledamöter och ersättare i miljö- och byggnämnden upphör 31 augusti 2013."

Nu är det 3 ledamöter från Ulricehamns kommun och 3 ledamöter från Tranemo kommun (plus ersättare) som sitter i MBN. Tanken bakom sammanslagningen är att både Ulricehamn och Tranemo kommun kan erbjuda bättre service till sina respektive kommun invånare.

"Syftet är att genom denna samverkan med gemensam nämnd och verksamhet, ska båda kommunernas tillsynsbehov kunna tillgodoses och en jämnare och tydligare service till båda kommunernas medborgare och företag uppnås. Syftet är också att minska svårigheterna med att rekrytera kompetent personal."
---Kommunstyrelsen Protokoll 2013-05-06

En närliggande fråga är har kommunen svårt att rekrytera ingenjörer och tekniker pga lön nivåer eller för att det finns för många arbetsuppgifter delat bland för få personal? Jag har själv arbetat hos Ulricehamns kommun och vet hur frustrerande det kan vara att försöka hålla igång en verksamhet med hög kvalitetsnivå samtidig som det finns en brist av resurser. Vi politiker måste ta vårt ansvar för denna situation! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar